Gebakken mosselen met spek en ui

09/10/2023
372
gebakken mosselen met spek en ui

Hoe eet jij mosselen het liefst? Eet jij ze altijd met room of probeer je ook nieuwe recepten uit met mosselen? Een heerlijke combinatie is mosselen met spek. Door spek toe te voegen aan een gerecht krijg je een zoute smaak. Daarnaast geeft het ook een bite als je ze knapperig bakt. Wij hebben een recept voor gebakken mosselen met spek en ui. Het is makkelijk te maken en je hebt er weinig ingrediënten voor nodig.

Recept gebakken mosselen met spek en ui

Hieronder lees je het recept om gebakken mosselen te maken met spekblokjes en ui.

Ingrediënten

 • 1 kilo verse mosselen
 • 150 gram spekblokjes
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 120 ml witte wijn
 • Zout en peper
 • Verse peterselie

Bereiding

 1. Begin met het schoonmaken van de mosselen. Weet je niet hoe je moet schoonmaken? Klik dan hier.
 2. Pak een grote pan en bak hier de spekblokjes in. Laat ze voor ongeveer 5 minuten aanbakken, totdat ze zacht en lichtbruin zijn.
 3. Snijd de ui en knoflook fijn en voeg ze toe aan de pan. Bak ze mee tot ze glazig zijn.
 4. Voeg vervolgens de schoongemaakte mosselen toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Giet vervolgens de wijn over de mosselen.
 5. Zet de deksel op de pan en laat de mosselen 5 tot 7 minuten stomen. Controleer vervolgens welke mosselen niet open zijn en gooi deze weg.
 6. Breng de gebakken mosselen op smaak met zout en peper.
 7. Serveer de gebakken mosselen met spek en ui direct en voeg verse peterselie toe voor de garnering. Serveer vers brood bij de gebakken mosselen om te dippen in de saus.
Lees ook:  Italiaanse mosselen

Variatie ingrediënten

Gebakken mosselen is een andere manier om mosselen te bereiden dan de ‘normale’ manier om ze te koken. Zo krijg je een andere textuur van mosselen door te kiezen voor een andere bereidingswijze. Wist je dat je ook mosselen kunt frituren? Lees hier ons recept! De ingrediënten die je gebruikt kunnen ook telkens variëren. Ben je geen liefhebber van spek? Probeer dan eens hamblokjes of kies voor vegetarische spekblokjes! Je kunt ook variëren van soort ui. In bovenstaand recept hebben we de normale witte ui gebruikt, maar een sjalot of een rode ui kan ook gebruikt worden. Zo krijg je ook een andere smaak in je gerecht. Er is wijn gebruikt in dit recept, maar uiteraard kun je hiermee ook variëren. Als je liever geen wijn gebruikt kun je ook een bouillon toevoegen zoals visbouillon. Je kunt ook witte wijnazijn gebruiken! Dit geeft net de rijke smaak van witte wijn, maar dan zonder alcohol.

Geniet van de gebakken mosselen met spek en ui! Ben je op zoek naar een ander mossel recept? Lees hier het reept voor Catalaanse mosselen. Wil je binnenkort een traditionele mosselavond houden, maar weet je niet welke sauzen het lekkerste smaken bij de mosselen? Wij hebben de lekkerste sauzen op een rij gezet.

Uitgelicht

Recent

Leer hoe je bier en mosselen combineert

Mosselen à la Sergio Herman

Mosselen op de BBQ, hoe bereid je ze?

Spaanse mosselen met chorizo

© Mosselenkoken 2024