Gefrituurde mosselen

12/10/2023
350
gefrituurde mosselen

Houd jij net zoals wij van mosselen? Heb je al eens geprobeerd om mosselen te frituren? Wij raden je aan om dit zeker een keer te proberen. De mosselen krijgen een andere smaak en vaak kun je op deze manier mensen mosselen laten leren eten. Dit komt doordat gefrituurde mosselen smaken naar krokante kip. En met een zelfgemaakt sausje erbij smaakt het helemaal lekker. Lees snel verder om ons recept voor gefrituurde mosselen te lezen.

Recept gefrituurde mosselen

Het maken van gefrituurde mosselen is niet moeilijk. Je begint namelijk met het schoonmaken van de mosselen, net zoals je bij een standaard mossel recept ook doet. Hieronder lees je welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je de mosselen krijgt gefrituurd.

Ingrediënten

 • 2 kilo mosselen
 • 200 gram panko, paneermeel of broodkruimels
 • 2 eieren
 • 100 gram bloem
 • Mosselkruiden, lees hier welke kruiden je kunt gebruiken
 • Frituurolie

Bereiding

 1. Begin met het schoonmaken van de mosselen en gooi de kapotte mosselen weg.
 2. Pak een hoge pan en doe hier de mosselen in. Voeg water toe en zet het vuur hoog. Kook de mosselen rond de 4 minuten gaar.
 3. Schud de mosselen vervolgens in een vergiet. Haal de mosselen uit de schelp en gooi de mosselen weg waarvan de schelp niet open is.
 4. Zet drie schaaltjes klaar: een met bloem, een met de eieren geklutst en een met de panko. Voeg bij de bloem ook de mosselkruiden toe.
 5. Haal elke mossel eerst door de bloem, vervolgens het ei en als laatste de panko. Herhaal dit tot je alle mosselen door alle bakjes hebt gehaald.
 6. Verhit de frituurolie in de frituurpan. Bak vervolgens de mosselen in de frituurpan tot ze goudbruin zijn geworden.
 7. Geniet ervan!
Lees ook:  Thaise mosselen

Serveer met een zelfgemaakte saus

Gefrituurde mosselen smaken nog lekkerder met een saus erbij, zeker als je een zelfgemaakt sausje erbij doet. Je kunt verschillende sauzen erbij serveren. Uiteraard hangt dit ervan af wat jouw persoonlijke smaak is en wat jij het lekkerste erbij vindt passen. Heb je inspiratie nodig? Wij hebben een aantal recepten voor mosselsauzen onder elkaar gezet. Ben je liever op zoek naar een eenvoudig saus recept? Lees dan snel hieronder ons knoflooksaus recept.

Recept knoflooksaus

Een makkelijk en simpel recept voor knoflooksaus. Lekker bij gefrituurde mosselen, maar het kan ook bij andere gerechten. Hieronder lees je het recept.

Ingrediënten

 • 150 gram Griekse yoghurt
 • 2 eetlepels mayonaise
 • 1 eetlepel honing
 • Citroensap
 • 2 tenen knoflook
 • Peper en zout
 • Optioneel: verse bieslook

Bereiding

 1. Voeg de Griekse yoghurt en de mayonaise samen in een kom. Roer het mengsel door elkaar.
 2. Voeg vervolgens de honing en citroen sap toe en pers de knoflooktenen erbij. Proef of je de hoeveelheid knoflook genoeg vindt en anders kun je nog een extra teentje erbij doen.
 3. Naar smaak kun je peper en zout toevoegen en eventueel verse bieslook. Serveer de knoflooksaus direct.

Geniet van de gefrituurde mosselen samen met de zelfgemaakte knoflooksaus! Wil je nog meer recepten lezen van mosselen? Lees dan ook het recept voor gebakken mosselen met spek en ui.

Uitgelicht

Recent

Leer hoe je bier en mosselen combineert

Mosselen à la Sergio Herman

Mosselen op de BBQ, hoe bereid je ze?

Spaanse mosselen met chorizo

© Mosselenkoken 2024