Leer hoe je bier en mosselen combineert

12/04/2024
101
recepten mosselen met bier

Mosselen en bier is een combinatie die misschien nog wel lekkerder is dan mosselen en witte wijn. Als je de mosselen in bier kookt kan je dit ideaal serveren met wat vers gebakken (stok)brood, een lekkere salade en een goede saus. Zo kan je een overheerlijke, maar ook snelle maaltijd klaarmaken waar veel mensen gek op zijn. Om jou te leren hoe je deze twee componenten ideaal kunt combineren hebben wij enkele recepten voor jou en nog veel meer. Dus lees snel verder!

Deze combinaties van mosselen en bier moet jij echt proberen!

Voordat je de smaken goed kunt combineren moet je natuurlijk wel weten waar je op moet letten. De manier van bereiden brengt andere smaken met zich mee en dus ook andere bier soorten. Mijn persoonlijke favoriet is lichtere bieren zoals pilseners of witbieren, want deze passen uitstekend bij de subtiele en ziltige smaak van mosselen. Deze bieren zijn ideaal voor jou om naast het gerecht erbij te drinken. Voor het bereiden van mosselen kan je ook kiezen voor donkere bieren zoals stouts of bruine ales, want die zullen meer diepgang toevoegen aan stevige mosselgerechten. Voor mij persoonlijk blijft de combinatie van mosselen met een wit bier toch wel echt bovenaan staan!

Bij het maken van recepten van mosselen met bier is het natuurlijk leuk om hier wat extra dingen bij te doen. Je wilt de tafel natuurlijk wat voller maken dan alleen een pan met mosselen. Enkele heerlijke combinaties bij mosselen die in bier gekookt zijn sausjes zoals een klassieke mosselsaus, aioli, cocktail sausje en nog veel meer! Op deze manier kan je zelf een beetje mengen met de smaken en jouw eigen voorkeur creëren. Naast de lekkere sausjes kan je hier ook nog lekker vers (stok)brood aan toevoegen voor een beetje extra crunch toe te voegen. Zo kan jij fris, krokant en zout samenvoegen voor een perfecte smaak sensatie!

Geef deze recepten een kans!

De combinatie van mosselen met bier is natuurlijk bekend. Er zijn heel veel recepten die je uit kunt proberen met mosselen en bier. Ik ga voor jou mijn 2 favoriete recepten op een rijtje zetten waar ik tussen afwissel als ik mosselen ga maken! Het is natuurlijk mogelijk dat er enkele groenten bij zitten die jij niet lekker vindt, maar twijfel dan niet en voeg je eigen mosselgroenten toe!

Mosselen met bier en peterselie

Recept mosselen met bier bouillon

Wat heb je allemaal nodig voor 2 personen?

 • 2 kilo verse mosselen
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 stengels bleekselderij
 • 2 wortels
 • 330 ml witbier (bij voorkeur Belgisch)
 • 200 ml groentebouillon
 • Verse peterselie naar smaak
 • Zout en peper naar smaak
 • Vers (stok)brood (voor ernaast te serveren)
Lees ook:  Gefrituurde mosselen

Hoe maak je dit recept met mosselen en bier?

Stap 1: snij alle groentes klein

Stap 2: spoel de mosselen grondig af onder koud water en verwijder kapotte exemplaren

Stap 3: Verhit olie in een grote pan. Hier doe je de ui, knoflook, bleekselderij en wortels aan toevoegen en kook je ze tot ze zacht zijn.

Stap 4: Voeg de groentebouillon en het witbier toe aan de pan. Breng dit aan de kook

Stap 5: Voeg de mosselen toe aan de pan en bedek met de deksel. Stoof de mosselen 5 tot 7 minuten of als ze allemaal open zijn.

Stap 6: Roer de peterselie door de bouillon en voeg daarna peper en zout toe naar smaak.

Stap 7: Serveer alles in een diep bord. Combineer dit met versgebakken (stok)brood

Stap 8: Geniet van dit heerlijke recept met mosselen en bier!

Mosselen met bier op tafel en brood

Recept mosselen met bier en spek

Wat heb je nodig voor 2 personen?

 • 2 kilo verse mosselen
 • 150 gram gerookt spek
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 330 ml blond bier
 • 200 ml room
 • Verse peterselie
 • Zout en peper
 • Vers (stok)brood

Hoe maak je dit recept met mosselen en bier?

Stap 1: Snij alle groentes klein

Stap 2: Bak de spekblokjes in een grote pan totdat ze knapperig zijn. Haal hierna het spek uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier.

Stap 3: Laat de ui en knoflook zacht worden in de pan waar je zojuist het spek in hebt gebakken.

Stap 4: Voeg blond bier aan de pan toe en dan laat je het koken.

Stap 5: Voeg de mosselen toe aan de pan en dek je de pan af met een deksel. Stoof de mosselen 5 tot 7 minuten of als ze allemaal open zijn.

Stap 6: Voeg de room en de helft van de gebakken spekjes toe aan de pan en blijf dit doorroeren.

Stap 7: Voeg de peterselie, zout en peper toe aan de pan. En daarna roer je dit allemaal door.

Stap 8: Serveer de mosselen in een diep bord en garneer dit met de overgebleven spekjes. Dit kan je ideaal combineren met een stukje brood ernaast!

Stap 9: Geniet van dit heerlijke recept met mosselen en bier!

Mosselen met bier zijn een geweldige combinatie als je eens klaar bent met mosselen in witte wijn. Je kan hier ideaal mee experimenteren met verschillende soorten bieren en combinaties. Zo kan jij ook de ideale combinatie voor jou ontwikkelen.

Uitgelicht

Recent

Mosselen à la Sergio Herman

Mosselen op de BBQ, hoe bereid je ze?

Spaanse mosselen met chorizo

Mosselen met Roquefort

© Mosselenkoken 2024