Spaanse mosselen met chorizo

23/02/2024
161
spaanse mosselen

Hoe bereid jij mosselen? Heb je ooit eens de Spaanse variant geprobeerd? In dit recept zit chorizo om er een Spaanse smaak aan te geven! Het is een makkelijk recept dat je zo op tafel hebt staan. Velen denken dat mosselen moeilijk te bereiden zijn, maar eigenlijk zijn ze binnen 5 minuten klaar. Wist je dat mosselen heel gezond zijn? Lees snel deze blog verder om te zien wat je nodig hebt voor Spaanse mosselen en hoe je het klaarmaakt.

Surf & Turf

Vaak wordt de klassieke combinatie van vlees en vis of schaal- en schelpdieren Surf & Turf genoemd. Een voorbeeld dat je vaak in restaurants voorbij ziet komen is biefstuk in combinatie met garnalen of kreeft. Het recept van mosselen met chorizo is hier ook een goed voorbeeld van!

Recept: Spaanse mosselen met chorizo

In het recept voor Spaanse mosselen met chorizo zijn de verhoudingen voor 4 personen. Aan de hand van hoeveel personen er meegenieten van dit recept kun je de verhoudingen aanpassen. Spaanse mosselen in tomatensaus wordt ook wel “m mejillones a la marinera” genoemd. Hieronder lees je de ingrediënten en bereidingswijze.

Ingrediënten (voor 4 personen)

 • 3 kg mosselen
 • 1 ui
 • ½ rode peper
 • 2 teentjes knoflook
 • 100 gram chorizo
 • 1 stengel bleekselderij
 • Scheut witte wijn, lees hier welke wijn je kunt gebruiken
 • 400 gram tomatenblokjes uit blik
 • Zout
 • Takjes peterselie fijngehakt

Bereidingswijze

 1. Controleer de mosselen en verwijder de kapotte of openstaande schelpen. Spoel ze vervolgens af onder de kraan.
 2. Snipper de ui en hak de knoflook en rode peper (zonder zaadlijsten) fijn. Voeg wat olijfolie in een mosselpan en fruit de ui, knoflook en rode peper aan.
 3. Snijd de chorizo en bleekselderij in blokjes en voeg dit toe aan de pan. Blus het geheel af met een scheutje witte wijn. Je kunt ook alcoholvrije wijn gebruiken.
 4. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en mosselen toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer alles goed door elkaar en doe dan de deksel op de pan en schud tussentijds met de pan heen en weer.
 5. Kijk na 5 minuten of de schelpen open staan. Staan ze open? Dan zijn ze klaar!
 6. Garneer de Spaanse mosselen met fijngehakte peterselie.
Lees ook:  Mosselen kruiden

Wist je dat je deze mosselen ook op de BBQ kunt bereiden? Heerlijk op een zomeravond!

Serveren en variaties

Om in de Spaanse sfeer te blijven kun je de mosselen serveren met vers afgebakken brood en aioli. Of maak er Patatas bravas bij. Dit zijn Spaanse aardappeltjes met een pikante tomatensaus. Ben je geen fan van de Spaanse keuken? Je kunt ook Italiaanse mosselen maken. Hier vind je het recept!

Uitgelicht

Recent

Leer hoe je bier en mosselen combineert

Mosselen à la Sergio Herman

Mosselen op de BBQ, hoe bereid je ze?

Mosselen met Roquefort

© Mosselenkoken 2024